top of page

Feiring av tett bygg på Rømmetunet C

Fredag 3. desember ble en viktig milepæl nådd for prosjektet Rømmetunet C. Byggherre S&T Eiendom inviterte da til såkalt "Mønsåsfest" med pizza og julebrus, for å feire tett bygg.


Over 20 personer som jobber med bygget var tilstede på samlingen. Tømrere fra B&B entreprenør, rørleggere fra Rørservice AS, elektrikkere fra Proff El & IT, montører av ventilasjon fra Caverion, arbeidere fra Aunemo og malere fra Sverresborg Malerservice. Det pågår innvendig arbeid i næringsdelen for tiden.Hva er en "Mønsåsfest"?

Mønsåsfest, er en gammel byggetradisjon som går ut på at snekkerne setter opp en krans eller busk i mønet når bygget har fått tett tak. Det har vært tradisjon for at byggherre da spanderer en fest på snekkerne innen en uke. I dag er dette gjerne en gave (typisk rødvin eller konjakk) eller et måltid (snitter, pizza, eller lignende).


Tradisjonen har røtter som lar seg spore tilbake til Sentral-Europa omkring 1400-tallet, men er forskjellig fra land til land. I Polen heises en pyntet eviggrønn busk opp sammen med siste taksperre eller toppelement, mens danskene bruker tre kranser i sperrene.


Vi synes dette er en fin tradisjon vi ønsker å holde i hevd. Tett tak og tett bygg er en viktig milepæl i prosjektet og verdt en markering.


Status på prosjektet

Framdriften på prosjektet et god, og vi ligger i tråd med planen, sier prosjektleder hos B&B Entreprenør, Romund Aune.


Vi venter på hjørnevinduene som er litt forsinket og for å få bygget tett har vi inntil videre montert plater der vinduene kommer for å få bygget tett. Hjørnevinduene kommer i januar/februar, og vi får da se hvor flott fasaden virkelig blir.


For tiden jobbes det blant annet med montering i av gips i 3. og 4 etasje. Det er også kommet langt med montering av tekniske installasjoner.
Tett bygg betyr mye for arbeidsmiljøet på bygget, sier prosjektsjef Martin Wormdal. Med mange minusgrader ute er det kjekt med tett bygg med oppvarming.


Det er næringsdelen som først ferdigstilles, denne skal være ferdig og innflyttingsklar i månedsskiftet mars/april. Men fasaden til næringsdelen vil oppleves slik den skal bli i løpet av februar.


Det jobbes parallelt med boligdelen, men arbeidet med denne vil pågå lenger. Det skal være nøkkelferdig i løpet av september.Populære leiligheter

Rømmetunet C har uten tvil vært en salgssuksess, sier Nermin Lizde fra Eiendomsmegler 1. Prosjektet ble lagt ut for salg ved påsketider i år, og nå er det bare 1 av 18 leiligheter som er igjen. Så hvis noen ønsker bo i dette flotte bygget haster det å ta kontakt.


Vi ser at publikum setter pris på at området begynner å ta form, og at det blir helhetlig med både bolig, næring og restaurant på området. Folk som kjøper her ønsker å bo i en aktiv sentrum med nærhet til mange funksjoner, avslutter Nermin.
Comments


bottom of page