top of page

Ny bedrift i Kuben: Industripartner

Tomrommene i Kuben begynner å fylles. Det gamle lagerlokalet til Tess har fått nytt liv, og hva passer vel da bedre enn en helt nyetablert bedrift i det nye innovasjonssenteret? Seks karer har nemlig funnet seg til rette i det 1100 kvm store lokalet og etablert sin nye bedrift Industripartner.


Industripartner: Jon Anders, Arne, Endre, Ola, Arve og Per Morten gleder seg til åpning 1. mars. Foto: privat

Industripartner er det gutta selv kaller et industrivarehus. Her finner du alt fra maskiner og verktøy til antrekk og verneutstyr. I tillegg har de et eget serviceverksted i lokalene, hvor de tilbyr garantireparasjoner innen blant annet sveising.


Industrivarehus: Med god takhøyde og mer enn 1000 kvm å boltre seg på, er det plass til både butikk, verksted, kontor og andre praktiske rom.

1. mars er den offisielle åpningsdagen, men dørene har stått åpne helt siden starten av nyåret.


Fokus på bredde

De forteller at det ligger mye hardt arbeid bak etableringen, og at det har kostet tid. Likevel har alt strevet vært verdt det, og de har allerede solgt flere større maskiner.Serviceverksted: Jon Anders Ofstad har ansvar for den tekniske servicen.

«Vi har dalens største utvalg innenfor industri. Målet er å fange så mange yrkesgrupper som mulig», forteller daglig leder Per Morten Krokdal.

Industripartner ønsker å være nettopp det – en partner til all industri – all næringsvirksomhet. Det skal være en butikk og et industrivarehus som vektlegger bredde i produktsortimentet – det største produktspekteret i Orkland. I tillegg skal de bruke sin kompetanse til å tilpasse seg kunden.Bredt produktspekter: Ved valg av produkter til butikken har karene vært opptatt av et bredt utvalg, slik at kunder skal slippe å gjøre spesialbestillinger eller reise inn til Trondheim.

«Vi ønsker å ha en kundetilpasset butikk. I stedet for at ting vi vet kundene faktisk trenger må spesialbestilles, har vi det allerede i hyllene», forteller Per Morten.

Industripartner er en del av Big-kjeden, som betyr at de er medeiere og ikke benytter noen mellomledd, altså grossist. I praksis går dermed varene rett fra fabrikk til forbruker.

- Med vårt lokale eierskap blir pengene værende i «dal’n», forteller han.

Sammen med kollegaene så han et behov i markedet, og med en sekk full av kompetanse, erfaring og bakgrunn innen industri så karene også en mulighet. De har i lengre tid oppfattet at næringslivet i Orkland gjerne ønsker å ha ting lokalt, og så langt har det også vært fine tilbakemeldinger.


«Relasjonene vi har hatt har gjort det mulig», forsikrer han.

Flere yrkesgrupper: Industripartner ønsker å nå ut til så mange yrkesgrupper som mulig innenfor industrien.

Knutepunkt I etableringsfasen sto flere aktuelle lokaler på lista, men Kuben ble raskt et naturlig valg.


«Vi mener dette er den mest strategiske tomta for næringslivet i Orkland», sier Per Morten.

Per Morten og kollegaen Ola Blomli tror Kuben vil være et knutepunkt for industrien på Grønøra, med byens beste tomt. De tror også bedriftene i bygget utfyller hverandre og kan dra veksler på hverandre. Hele gjengen er enige om at de har det fineste lokalet av alle, og er strålende fornøyde.Kuben: Industripartner har kommet seg på plass i lokalet, som de mener er det absolutt fineste i bygget.

Ryddige og oversiktlige lokaler: Innerst i lokalet ligger varemottaket, med egen port til baksiden av bygget.

Egen servicebil: Selv om Kuben ligger midt i sentrum av industriområdet på Grønøra, er det nødvendig for Industripartner å ha en egen servicebil, slik at de alltid kan bistå og være mest mulig tilgjengelig for kundene. Foto: privat

De er også svært fornøyde med hvordan Salvesen & Thams Eiendom har håndtert det mye omdiskuterte bygget. Ola forteller at de har fått være med å tilpasse lokalet mye etter eget ønske, og Per Morten håper de får samarbeidet mer, også i framtiden.


«De har tilpassa seg mye, og det har egentlig vært jenka hele veien. De begynner å bli ganske store, og det føles derfor trygt å ha en såpass solid og stabil huseier», sier Per Morten.

Nå gleder de seg til den offisielle åpningen 1. mars kl. 10:00, og håper både nye og "gamle" kunder vil ta turen innom. Ståle Vaag fra næringsforeninga kommer for å markere åpningen, det blir stor kake og kaffe, mange gode tilbud og spennende aktiviteter på deres Facebookside i tiden rundt.


Comments


bottom of page