top of page

Orkanger - et levende sentrum

Visste du at det er rundt 18 500 innbyggerne i Orkland kommune, og at hele 8 520 bor i Orkanger by? De siste 20 årene har befolkningen i byen økt med nesten 3000 innbyggere, og Orkanger er stadig i utvikling.

I dag bor 1 400 personer innenfor en 500 meters radius av sentrumskjernen, og 2 200 innenfor 600 meter. Det er med andre ord populært å bo sentralt.


Tusenvis av arbeidsplasser

Orkanger byr på mange muligheter, både for deg som innbygger og innreisende. Her finner du 3000 arbeidsplasser innenfor et bredt spekter av bransjer. Orkanger er mye kjent for industrien på Grønøra, som står for mer enn 50% av arbeidsplassene i området. De siste tre årene har industriområdet vokst betraktelig, og da Isfjord etablerte seg i 2019 og Norsk Kylling i 2021 fulgte nesten 450 nye arbeidsplasser med. I handelsindustrien finner du omkring 800 ansatte, fordelt på blant annet to Amfi-senter og ei sentrumsgate fylt med lokale nisjevirksomheter.


Foto: Allsidig Design / Kajsa Selnes


Et sted å besøke

Mange arbeidsplasser betyr mye aktivitet. Daglig kommer i gjennomsnitt 10.000 besøkende til Orkanger, og basert på befolkningen har byen 10% mer handel enn Trondheim og hele 31% høyere enn landssnittet. Virksomhetene i sentrumsgata hadde en omsetning på til sammen 220 millioner i 2020. I tillegg besøkes begge kjøpesentrene hyppig, med et gjennomsnitt på 5600 besøk pr dag på Amfi Orkanger og 2800 på Amfi Oti.


Foto: Allsidig Design / Kajsa Selnes


Muligheter for alle

Det finnes også mange andre aktiviteter å utforske i området, både for store og små. Med stort idrettsanlegg, aktivitetspark og flere lekeplasser, klatrehall, badeland, badevann og turstier for både sommer og vinter trenger du aldri å kjede deg.


Orkanger byr også på en rekke spisesteder. Du kan blant annet ta med en sub fra Big Bite på farten, nyte en deilig lunsj på Jordbærpikene eller kaste deg over sushibuffeten på Sabrura. Til høsten dukker også Kompis opp med burger og pizza, og paletten blir på mange måter komplett. I tillegg finner du både vegkromat, pizzeriaer, kafeer og andre spisesteder i og rundt sentrumskjernen.


Foto: Allsidig Design / Kajsa Selnes

Comments


bottom of page