top of page

Blanke ark på Rømmetunet

Mange har nok lekt med tanken om å pakke vekk rot, ræl og alt som hoper seg opp hjemme, kjøre det på gjenvinningsstasjonen og starte helt fra scratch. Det har Stig Vaslag og Anne Mette Laksøyen gjort, nesten i alle fall.


«Det er enkelt, nesten litt for enkelt», sier Stig.

Han sikter til den helt nye leiligheten på Rømmetunet. Her har han og Anne Mette byttet ut det store huset i Laksøybygda med ei 60 kvm leilighet i fjerde etasje. Alt av møbler og inventar har de satt igjen til den nye eieren og erstattet med helt nye fra Møbelringen på Orkanger.


«Vi har gjort mye», forteller han.Da de først skulle flytte til et nytt sted, ønsket de å gjøre det til sitt helt eget. Det største inngrepet er stua. Her har de valgt å fjerne det som i planløsningen var et soverom, rette ut veggen og senke taket. Resultatet ble en stor stue med ekstra god plass til både sofa og spisebord. For det er lite som er overlatt til tilfeldighetene. Langs veggen i stua har de plassbygd TV’en med spiler og bakgrunnsplater. Spilene går igjen både i gangen og på soverommet. I tillegg har de valgt andre farger på gulv og vegger, samt et sort kjøkken med marmordetaljer.«Det ble ikke noen stor omkostning. Og selv om taket er senket er det fortsatt høyt», forteller Stig.

Paret, som begge opprinnelig er Meldalinger, var lei dårlig vei, vedlikehold og avstand. Og selv om det satt langt inne å forlate Laksøybygda var prosessen fra oppdagelse til kjøp effektiv.


«Jeg tror ikke vi brukte mer enn et kvarter på å bestemme oss», ler Stig. «Prosessen med kjøp og salg gikk helt elegant for seg»


Stig har tidligere jobbet i transport- og anleggsbransjen, hvor han drev et eget kranbilfirma, men har den siste tiden støtt på noen helsemessige utfordringer. Omstendighetene ble den avgjørende faktoren for å flytte til Rømmetunet.


«Det er deilig å slippe å tenke - bare å gå inn døra og ferdig med det», sier han.

«Vi ble liksom sittende og se på alt som skulle vært gjort», legger Anne Mette til.Huset i Laksøybyda er en del av Anne Mettes familiegård. Selve huset ble solgt alene, resten tilhører hennes bror. I tillegg bor foreldrene fortsatt på gården. Hun syns det var trist å skulle forlate hjemmet sitt, både huset, gården og Laksøybygda. Men nå trives hun allerede i den nye tilværelsen.


«Det er bedre å flytte enn å se på at alt forfaller», sier hun. «Også har vi fortsatt mulighet til å dra dit»


Stig så mørkt på nok en vinter med snø, is og dårlig vei. Nå har de bare én bil og beveger seg mest til fots – besparende både for lommeboka og miljøet. Også trives de godt ute.


«Vi er glade i å gå tur, og det er mange fine turmuligheter her», sier Anne Mette. «Og kort avstand til både Vannspeilet, Ulvåsen og Orklaparken», utfyller Stig.

Med seg på tur har de Boston Terrier Ulrik – som også nyter den nye tilværelsen i leilighet. Selv om det blir mindre tid ute, er han både tillitsfull og trygg, og er gjerne den som står opp sist om morgenen.


Med hund, barn og barnebarn på besøk og ikke minst et lass av ting og tang var Anne Mette redd leiligheten skulle bli for liten, spesielt med bare ett soverom. Men det skulle vise seg at det å ha mindre ting gjør at alt faktisk virker litt større. I tillegg bor dattera i etasjen under.


«Det er jo en prosess å flytte et helt hus i ei lita leilighet. Derfor kjøpte vi alle møbler i fjor og satte de på lager. Vi ringte bare Møbelringen, så fikk vi hjelp på et kvarter», forteller Stig


De forteller også om en ryddig prosess med S&T Eiendom.


«De er så mye til hjelp, og så veldig løsningsorienterte», forteller Anne Mette.

Begge trekker frem tilgjengeligheten de har opplevd helt fra kjøp til innflytting. Stig forteller også at de til og med fikk hjelp med å få inn sofaen i leiligheten. De er i tillegg glad megleren foreslo å ta ned veggen i stua, og setter pris på alle tips og forslag de har fått, og ikke minst tilpasninger som er gjort.


«Det ble akkurat som jeg tenkte det», avslutter Stig.


Commentaires


bottom of page