top of page

Et hjem tilpasset den enkle hverdagen på Rømmetunet

Da Nils og Anny var på utkikk etter et nytt bosted var både tilgjengelighet, enkelhet og en mer fremtidsrettet bolig avgjørende - de skulle bo i sentrum, med to soverom og plass til spisebord. Og da drømmeleiligheten ikke allerede fantes på Rømmetunet, fikk de tilpasset en til å bli nettopp det.

Nils og Anny i sin nye leilighet på Rømmetunet

En plass til å bli gamle sammen

Med sommeren på hell, kun et halvår etter de skrev under på kontrakten, fikk Nils og Anny Sæterbakk Jonli nøklene til sin helt nye leilighet på Rømmetunet. I enden av august tok de med seg flyttelasset fra Remegården, bare et steinkast unna, etter sju år i sin første leilighet sammen.


Å gå fra 117 til 74 kvm kan være en overgang for noen, men for­ Nils og Anny ble det mye overflødig plass i hverdagen. Da de kjøpte leiligheten på Remegården ønsket de muligheten til å huse besøkende barn og barnebarn. Men med hytta på Hemnekjølen hadde de likevel muligheten til å samles store og små til overnatting, med fjell og natur som tumleplass.


Nå ønsket de heller en plass til å bli gamle sammen.


En plass til å bli gamle sammen

Da Anny og Nils møttes tilbake i 2011, bodde Anny i en tomannsbolig på Evjen. Nils, som har bodd mesteparten av livet i Rindal, hadde akkurat kjøpt seg leilighet på Orkanger. Og siden har de bodd i både tomannsbolig og leilighet sammen.


Begge trives med en sentrumsnær livsstil – midt i kjernen med kort avstand til byens fasiliteter. For selv da de bodde på Evjen, var de avhengig av to biler. Nå bor de kun en spasertur unna arbeid - Anny med butikkjobben på Amfi Orkanger, og Nils som er bussjåfør. Da er det i tillegg fint å kunne tilbringe pausen hjemme mellom rutevaktene.


Personlige tilpasninger

Da de først oppdaget leiligheten på Rømmetunet var den oppført som en 4-roms leilighet, og ble raskt avfeid. Men det viste seg at de akkurat var innenfor tidsfristen for å gjøre tilpasninger. Og slik ble 4-roms til 3-roms – supplert med en litt større stue.


- Det ble litt hektisk med tilvalg, men vi kom akkurat tidsnok. Vi kjente jo til prosessen fra Remegården, sier Nils


Gang med tilpasset garderobe

For selv om fasaden på alle leilighetene er tilsvarende identisk, skal det ikke mange tilpasninger til for å gjøre hver enkelt leilighet unik. Hjemmet til Nils og Anny er intet unntak. Vel inne møter du en varm og god atmosfære med mørke vegger, dører og interiør, opplyst av naturlige stråler fra vinduet, tak- og bordlamper.


- Vi måtte ha noen lyskilder da vi valgte så mørke vegger, forteller Anny, mens hun ser seg rundt i den nye stua si.


Stue med plass til flere

Stort spisebord var viktig

Fjernvarmen gjør det også behagelig å oppholde seg i stua, uten å måtte trekke på seg en ekstra genser.


At det er godt og varmt, det er viktig, sier Nils, som trives best når han kan gå i t-skjorte.

Der soverommet skulle vært, har de satt inn et stort spisebord. Og med en romslig sofa i sentrum er det plass til både store og små selskap i leiligheta.


- Vi ønsket to soverom. Og at vi fikk inn et spisebord, det var vi opptatt av, forteller hun videre.


- Og at det var i første etasje, legger Nils til.


Stort spisebord var viktig

På gjesterommet har de fått inn en sovesofa og kontorhjørne. Her kan Nils trekke seg tilbake og se fotball i ro og mak.


To soverom

Soverom

Gjesterom med sovesofa

Gode løsninger på Rømmetunet

Tilpasningene de har valgt i leiligheten er en tydelig refleksjon av deres personlige stil, men også behovet for funksjonalitet. Til kjøkkeninnredningen fra Fossline har de valgt en mørk og lun palett, med detaljer i gull. Kjøkken- og baderomsleverandøren har også stått for mye av oppbevaringen i resten av huset. Fra baderomsinnredning til garderobe i gang og på soverom.


Mørkt kjøkken fra Fossline

Naturlig lys på kjøkkenet

Fossline gjør at du finner mer kreative løsninger, du klarer å utnytte hver en krok, forteller Nils, som skryter av kvaliteten.

Bortsett fra å venne seg av luksusen med vaskerom, savner de ingenting i den nye leiligheten. Men hvis de skal peke på noe, skulle de ønske de var enda tidligere inn i prosessen, slik at de hadde rukket å tilpasse badet.

Badrom

En plass til å gjøre det de liker

Når det gjelder hverdagen på Rømmetunet, trives ekteparet i sin nye tilværelse – med alt det har å by på.


Da vi valgte leilighet, var sola viktig for oss, sier Anny.

Hun legger til at selv om Rømmetunet ikke er uten trafikk, er det ikke noe de tenker over. For inne i leiligheten er det lite å høre fra bilene som suser forbi.


- Når man skal bo sentralt, så er det trafikk rundt deg, sånn er det, understreker Nils.


Til tross for at de ikke lenger er avhengige av sin egen bil til enhver tid, har parkeringskjelleren hatt stor betydning. Nå kan de sette seg inn i en sommervarm bil uten å tenke på verken isskraping eller snøkosting.


Tenk hvor enkelt det er. Fredag. Sette nøkkelen i døra. Gå til en god og varm bil. Dra av sted, sier Nils.

Uteområdet er også noe av det de setter mest pris på med området.


- Det ble så fint ute her, de ordner jo opp, bemerker Nils om omgivelsene på Rømmetunet. Selv om det ikke er privat det utenfor, så får man følelsen av det likevel, fortsetter han.


- Det er kanskje det som trakk oss litt hit, de ordner opp så fint her, fortsetter Anny.


Uteområde

De sikter til plenen, beplantningen og uteområdet like utenfor terrassen. S&T Eiendom har hele tiden vært opptatt av å opprettholde en ryddig og fin fasade, slik at beboerne føler seg ivaretatt, selv under byggeprosessen.


- Her var det plen på null komma null, sier Nils, helt uten ugress.


Nils og Anny trekker også frem S&T Eiendom som en av grunnene til at de valgte Rømmetunet – en trygg og solid utbygger, med flinke folk i alle ledd.


Å vite at man har et så solid firma bak, det er betryggende, sier Nils, og fremhever hvordan utbygger har sikret at alt blir ordnet opp, selv med nye byggeprosjekter på gang.

For det er ikke bare de fysiske aspektene ved Rømmetunet som tiltrekker dem, men også miljøet.


- Man blir jo litt kjent av å bo sånn, sier Anny, og understreker hvordan et mangfoldig nabolag bidrar til livskvaliteten.


Rømmetunet fasade

Avslutningsvis reflekterer Nils og Anny over fordelene ved å bo på et sted som Rømmetunet. For dem representerer det ikke bare et hjem, men en helhetlig livsstil tilpasset både deres nåværende og fremtidige behov.


Anny og Nils på Rømmetunet

De har også noen råd til de som vurderer en lignende overgang til leilighetslivet.


- Folk må ikke være så opptatt av størrelsen på leilighetene. Det handler om å se løsningene, avslutter han, og understreker viktigheten av å tilpasse seg og gjøre bruk av de mulighetene som byr seg.



bottom of page