top of page

Bak den blå døra i første etasje

Sommeren er for lengst forbi, Rømmetunet blokk C er ferdigstilt og Sissel og Jørund har tømt siste flyttekasse. I høst fikk de endelig nøkkelen til sitt nye hjem.

Allerede en uke før Jørund Nordbø og Sissel Pedersli overtok den nye leiligheten sin på Rømmetunet var de med på befaring, for å sjekke at alt var som det skulle.


"Jeg var veldig spent før befaring – på å se det i virkeligheten for første gang. Det er noe annet enn å se det i en katalog", forteller en ivrig Sissel.


Og alt var som det skulle være.Sissel og Jørund er klare for hverdagen på Rømmetunet.

Nå har de endelig landet, klare for et nytt kapittel. Og det skulle vise seg at det å bo i første etasje slettes ikke er så verst, faktisk synes paret det på mange måter er det beste valget på Rømmetunet.


For å bo i første etasje er ofte stigmatisert med støy fra beboere i etasjene over, mer innsyn og mindre utsikt. Men på Rømmetunet kan både Sissel og Jørund skryte av en stille og rolig leilighet, som til og med demper lyden fra bygningsarbeidet utenfor.


"Det var faktisk mer bråk der vi bodde i Orkdalsveien, med biltrafikk rett utenfor vinduet. Her er det ingen biler", sier Jørund. "Maskiner er jeg jo vant til lyden av".

Selv med anleggsområde utenfor stuevinduet har de allerede tatt i bruk den nye verandaen sin, og er fornøyde med utsikten inn mot tunet. Begge syns det er trivelig å se alle som går forbi, det gjør det enkelt å hilse på også.


"Vi er veldig sosiale", smiler Sissel.
Her gleder samboerparet seg til fine sommerkvelder med utsikt til tunet neste sommer.

Jørund syns det er et fint uteområde, selv om det foregår bygningsarbeid, og skryter av en rask prosess. De liker særlig hvordan plenen som gror utenfor verandaen gir en følelse av hage, og at tunet på utsiden er så tilgjengelig med fine gangstier, gress og et samlet nabolag.


"Plenen blir som en slags forlengelse av verandaen, sier Sissel. Også er det nok mye lunere enn i etasjene over", fortsetter hun.


Det var sol og varmegrader den første uka de flyttet inn, men nå som regnet lusker og gradestokken nærmer seg blå trives de bedre inne i varmen.


Jeg er veldig positiv til fjernvarmen i leiligheten. Her har vi jevn og fin varme hele dagen, forteller Jørund, og sammenligner med de to panelovnene fra forrige leilighet.


Soverommene er de eneste uten gulvvarme.

Sissel er mest fornøyd med alle tilvalgene de har gjort i forkant av overtakelsen, og har blitt spesielt glad i kjøkkenet sitt. Her har hun valgt en mørk innredning med detaljer i gull og marmor.


"Jørund syns det blir litt for mørkt, men jeg syns det blir lunt med litt mørke toner", ler hun.


Sissel har valgt en mørk utførelse på kjøkkenet, med detaljer i gull og marmor.

Det er ikke mye overlatt til tilfeldighetene i den 84 kvm store leiligheten. Her er både kjøkken, bad, dører, farger, materialer og romløsninger byttet ut. Det som i utgangspunktet var en fireroms leilighet, ble omgjort til en treroms med eget vaskerom, samt større soverom og kjøkken. I tillegg har verandadøra skiftet vegg.


Det er mye du får til når du er med fra begynnelsen, sier Sissel. Og vi trives med alle valg vi har gjort.

På kjøkkenet har Sissel et innbygd skap til finglassene sine.


Det meste av møbler har de kjøpt hos Møbelringen på Orkanger, som har vært utmerket på kundeservice hele veien. Andre som har stilt opp er venner og naboer.


"Vi fikk nøkkelen en fredag og i løpet av lørdagen var alt i hus, forteller Jørund. Siden jeg har noen begrensninger, er det fint med god hjelp", smiler han.


Nå er det bare småtterier som gjenstår før de kan lene seg helt tilbake og nyte tilværelsen fullt ut. Her er de enige om at de vil trives fremover.


Jeg gleder meg til å komme hjem hver dag, avslutter en smilende Sissel.

Bak den blå døra i første etasje.
Comments


bottom of page