top of page

Slik kan du trygt kjøpe tomt på Lysthusflata

Mange fantaserer om å kjøpe tomt og bygge sitt eget hjem. Men i en tid som har vært preget av økonomisk usikkerhet, inflasjon og økende renter, kan det føles både fjernt og usannsynlig. Med riktig planlegging og kunnskap kan du likevel ta skrittet mot drømmehuset på en trygg og sikker måte. Her er noen tips:


Utsiktsbilde fra Lysthusflata
Foto: Allsidig Design

Forstå din økonomiske situasjon

 

Før du går i gang bør du ha et klart og realistisk budsjett. Vurder din inntekt, dine utgifter og ditt sparingspotensial. For å bedre forstå din økonomi og hvordan endringer i markedet kan påvirke deg, kan det være lurt å rådføre seg med profesjonelle fagfolk.

 

Det er ikke uten grunn at vi samarbeider med blant annet Sparebank 1 SMN i våre boligprosjekter. Her finner du dyktige og hyggelige mennesker som hjelper deg å finne gode løsninger for nettopp deg og dine. Velger du miljøvennlige og energibesparende løsninger til ditt nye hjem på Lysthusflata, har du dessuten mulighet til å søke om grønt boliglån.

 

Samarbeid med Mardahl og Sparebank 1
Foto: Allsidig Design

Fleksibilitet i finansieringen

 

Fast eller flytende rente? Lag deg en liste med fordeler og ulemper, og velg den rentetypen som passer din økonomiske situasjon. For ekstra sikkerhet kan du vurdere inntekstforsikring eller andre forsikringer.

 


Velg riktig tomt

 

Velg en tomt innenfor ditt budsjett. Tenk gjerne på hvor det er potensiale for verdiøkning over tid, men velg likevel det som gir mest verdi for deg. Gode solforhold får du helt gratis uansett hvor du velger å kjøpe på Lysthusflata.

 

Vurder også fasiliteter og infrastruktur. Trenger du bil, kort vei til marka og litt ekstra avstand til nærmeste nabo? Null problem. Ønsker du derimot å bo tett på andre midt i bykjernen, da bør du heller ta en titt på Rømmetunet!Syns du det er vanskelig å sette seg inn i kostnadene ved tomtekjøp og bygging av nytt hus, eller orker du ikke tanken på prosessen frem til huset står ferdig? Nordbohus Orkland tilbyr fiks ferdige husmodeller – og akkurat nå ligger fire ute på Finn.no. Så slipper du faktisk å tenke selv.


Husmodell Nordbohus Orkland
Foto: Nordbohus

Langsiktig planlegging

 

Husk at eiendom er en langsiktig investering som vanligvis øker i verdi over tid. For blant annet Hilde og Jan Egil ble det faktisk billigere å bo i helt nytt hus, kontra leiligheten de hadde i Trondheim. Dessuten kan bygging av eget hjem over tid bidra til økning i egenkapital.


Hilde og Jan Egil fikk det billigere da de bygde nytt hus.
Foto: Allsidig Design

Personlig forberedelse

 

Markedet vil alltid ha sine opp- og nedturer. Det viktigste er å sette seg inn i relevant informasjon, ta beslutninger deretter og ikke la frykten ta overhånd. Planlegging er nøkkelen. Nå gjerne ut til andre i området for støtte og råd, mange sitter på verdifull erfaring. Og kanskje er tiden inne for å realisere drømmen om å bli nabo med bestevennen din?


Familien Hilde og Jan Egil
Foto: Allsidig Design

Til slutt, husk å tilpasse alle råd og strategier etter deg og din familie. Vi er alle forskjellige.

 

Comentários


bottom of page