top of page
Gutt spiller tennis

Orkanger: En plass for aktiv fritid

Når familier vurderer å flytte til et nytt sted, står ofte fritidsmuligheter høyt på ønskelisten. Med et kompakt bymiljø og rikt tilbud innen idrett og friluftsliv, er Orkanger et ideelt valg for deg som setter pris på et aktivt liv. 

Dronebilde av idrettsparken med idrettsbaner

Sentrum for sport og idrett

Sentralt på Orkanger finner du Idrettsparken. Med baner for både friidrett, tennis, skotthyll, skating og BMX, samt hovedarena for fotball med hele tre kunstgressbaner, er dette et fint sted å utvikle sine talenter.

 

Parken ligger i tilknytning til Folkehelsesenteret og Orklandbadet, hvor du har tilgang på hele 8 ulike bassenger, vannsklie og jacuzzi. I tillegg finnes både treningssenter, klatrehall, idrettshall, fysioterapeut og andre helsetjenester under samme tak. 

Far og sønn i vannsklien i Orklandbadet
Ung mann klatrer med sikring i klatrevegg i klatrehallen

Naturopplevelser i Gammelosen

Like ved Idrettsparken ligger Vannspeilet og Gammelosen, sammenknyttet av stien rundt det lille vannet i midten. Med sine turstier, badeplasser, benker og sittegrupper, samt volleyballbane, basketkorg og aktivitetsområde, er dette et ypperlig sted for familier og venner å tilbringe tid sammen utendørs.

 

Området rundt Gammelosen, som blir vedlikeholdt av frivillige og velforeninger, er et perfekt eksempel på lokalsamfunnets engasjement for å bevare og fremme naturbaserte fritidsaktiviteter. 

Kvinne går langs Gammelosen en solskinnsdag
Dronebilde av Vannspeilet, Gammelosen og området rundt Orklandbadet
Dronebilde av båthavna Terna med fjord og fjell i bakgrunn

Vannaktiviteter for alle

Orkangers beliggenhet ved vannet gjør den også ideell for vannaktiviteter utendørs. Byen har tre sandstrender tilrettelagt for bade- og vannaktiviteter, inkludert padling og kajakkroing, samt båthavn og dykkeklubb ved Terna.

Et samfunn bygget på engasjement

Orkangers rike tilbud av fritidsaktiviteter er i stor grad muliggjort av et engasjert lokalsamfunn. Frivillige, idrettslag og velforeninger spiller en nøkkelrolle i vedlikeholdet av de ulike fritidsområdene, hvor alle gjør sitt for å skape et godt miljø å bo i. 

Mennesker samlet til idrettsarrangement i idrettsparken

Kulturtilbud for hele familien 

I tillegg til et rikt utvalg av utendørsaktiviteter, byr Orkanger også på et mangfoldig kulturtilbud. Ved Orkland Kino & Kulturscene, som er et sentralt samlingspunkt for kunst- og kulturarrangementer, finner du alt fra teater- og filmforestillinger til konserter og kunstutstillinger. Ved Orkland kulturskole kan unge talenter utvikle sine ferdigheter innen musikk, kunst, dans og teater. Kanskje blir smårollingens første steg i dans? 

 

Årlige festivaler og arrangementer, som Orkangerdagene, Lysfest og Sentrumsliv, bidrar også til å fremme lokalkulturen og gir innbyggerne en sjanse til å samles gjennom året. Følg med i arrangementskalenderen hos VisitOrkland.no for oversikt over det som skjer.

Skuespillere på scenen i teaterstykket Grisen står og hyler

Våre prosjekter på Orkanger

Lysthusflata_steiendom_vinter_web-6.jpg

Bli kjent med Orkanger,

en by med mye å by på.

bottom of page