top of page
Plass_steiendom_sommer23_web-21.jpg

Orkanger: næringsliv og arbeidsplasser 

Orkanger, som ble Norges 103. by i 2014, er et dynamisk senter for arbeid og næringsliv i den sørvestlige delen av Trøndelag. Fra handel, mat og industri, helse og sykehus, til skole, kultur og utdanning. 

Dronebilde avleiligheter i Orkanger sentrum på vinteren i solnedgangen

Et levende sentrum på Orkanger

Byens sentrum, som strekker seg fra Tverradkomsten i sør til Trondheimsveien i nord, er hjem til nesten 60 virksomheter. Disse spenner over et bredt spekter av tjenester – alt fra detaljhandel og personlig helse og velvære, til profesjonelle og finansielle tjenester. 

Sentrumsgata har hatt en betydelig vekst de siste årene, og strekker seg nå hele veien fra Strandheim til Amfi Orkanger. Her finner vi nærmere 30 bygårder dedikert til næring, i tillegg til nyere bygg som Rømmetunet og Remegården. Dette sørger for at hundrevis av mennesker har en arbeidsplass å komme til, og gjør Orkanger til et godt alternativ for deg som søker en profesjonell karriere i et nært fellesskap. Med tilstedeværelsen av Orkanger barneskole og ungdomsskole, som sysselsetter 86 ansatte og utdanner 550 elever, flere barnehager, samt Orkdal Vgs., med over 500 elever fordelt på 7 studieretninger, er byen også et sentrum for utdanning og vekst. 

Dronebilde av sentrumsgata på Orkanger på sommeren
Barn i barnehagen på Orkanger med sklie i bakgrunnen
Dronebilde av fabrikken Norsk Kylling på Grønøra

Grønøra

Med over 3000 arbeidsplasser i et variert spekter av bransjer, er Orkanger et attraktivt sted for jobbsøkere. Det som likevel skiller Orkanger fra andre byer og tettsteder, er den industrielle kapasiteten. Byen er et av de viktigste industrielle sentrene i Trøndelag, der de største industriområdene hovedsakelig er lokalisert i Grønøra-området. Industrien på Grønøra alene står for mer enn halvparten av arbeidsplassene i området, hvor blant annet nye etableringer som Isfjord i 2019 og Norsk Kylling i 2021 brakte nesten 450 nye arbeidsplasser til regionen. 

Med primær vekt på offshore, mekanisk industri og havnevirksomhet, har Grønøra gjennom mange år vært en drivkraft for industriell vekst. Noen av de mest fremtredende operatørene inkluderer Technip Offshore Norge AS, Washington Mills og Elkem Thamshavn AS, nå supplert med Norsk Kylling og Isfjord. Disse selskapene spiller en vesentlig rolle i regionens industrielle og økonomiske landskap. 

 

 

Byens forbindelse til Orkdalsfjorden og elva Orkla har også vært avgjørende for utviklingen. Denne industrielle arven spores tilbake til Thams-familien, som på 1800-tallet etablerte flere virksomheter og la grunnlaget for moderne industri i området. 

Thamshavn, en av Orkangers store fabrikker

Handelsindustrien er også en viktig del av byens økonomi, med omtrent 800 ansatte fordelt på to Amfi-sentre og en rekke lokale nisjevirksomheter langs sentrumsgata. Dette mangfoldet av virksomheter gjør Orkanger til et dynamisk handelssenter. 

To arbeidere på Big Bite på Amfi Orkanger samarbeider om å lage mat

En samarbeidskultur

Selv om bedriftene er store, er kulturen for samarbeid om mulig enda større. I en småby som Orkanger er det kort vei til naboen, både hjemme og på jobb. Å bidra innen viktige områder som kultur og idrett er noe mange bedrifter ser verdien i, og samarbeid på tvers av hverandre – med et felles mål om å styrke både byen og regionen. 

Næringsbygget Kuben

I 2022 ble Kuben ferdigstilt, etter en kraftig restaurering. Her holder flere av byens viktige bedrifter til, med plass til flere innenfor både kontorjobb og lett industri. Ønsker du kun en kontorplass, bør du sjekke ut Kuben Coworking. Her betaler du for en egen plass i et større kontorlandskap, med tilgang på møterom, telefonrom, kjøkken, internett og parkering – døgnet rundt. Perfekt for deg som ønsker å starte din egen bedrift, allerede driver for deg selv, eller pendler. 

Mennesker på et møte i et av møterommene på Kuben

Orkanger er i en periode med intens fortetting og vekst. Nye leilighetsbygg i og rundt sentrumskjernen, samt utviklingen av det nye boligfeltet Lysthusflata, signaliserer en by i utvikling, klar for å ønske nye innbyggere velkommen. Med et rikt arbeidsmarked og en livlig småbysjarm, er Orkanger et fristende alternativ for de som søker et nytt hjem i nærheten av Trondheim. 

 

For mer informasjon om jobbmuligheter på Orkanger kan du sjekke ut InOrkland, eller ledige stillinger på Arbeidsplassen.no

Våre prosjekter på Orkanger

Lysthusflata_steiendom_vinter_web-6.jpg

Bli kjent med Orkanger,

en by med mye å by på.

bottom of page