top of page
Lysthusflata_steiendom_vinter_web.jpg

Utforsk Ulvåsen fra Lysthusflata

Noe av det beste med Lysthusflata, er nærheten til naturen. Ikke bare gir det følelsen av å bo på et utkikkspunkt; når snøen har lagt seg kan du faktisk spenne skiene allerede ved ytterdøra. 

Ulvåshytta på en fin vintersdag

Fra dørstokken til marka

Boligfeltet Lysthusflata ligger langs Ulvåsvegen, som etter to små kilometer ender ved Ulvåshytta – selve kjernen i Ulvåsmarka. Veien opp hit kan nås på mange vis, enten du tar deg gjennom skogen via de mange turstiene eller langs veien til fots, sykkel, bil eller andre kreative fremkomstmidler. 

 

Ulvåshytta drives av Orkanger Idrettsforening, og er åpen hver søndag i sesongperiodene. Her kan du nyte en kopp kaffe, nystekt vaffel og et kakestykke etter turen, eller mens du venter på barna som leker seg i området. Utenfor hytta finner du et stort og fint parkeringsområde. 

Vinter i Ulvåsen

Ulvåsen er kjent for sine velpreparerte skiløyper. Om vinteren kjøres det opptil tre mil med skispor i området, inkludert en lysløype på et par kilometer. Alle løypene kjøres regelmessig for å opprettholde de gode forholdene, og du kan velge blant både store og små runder, eller frem og tilbake. Kvitsteinan er et fint mål, som åpner opp for mange muligheter. Det er også mange fine steder du kan sette deg ned med nistepakke og kakao i nærheten av løypa, og kanskje tenne et bål til å varme frosne tær på? 

 

Oppdatert informasjon om oppkjøring av løyper kan du følge på Skisporet

Oppkjørt skiløype i Ulvåsmarka
Kvinne på tur over myr med barn i barnesæle

Sommer i Ulvåsen

Resten av året er Ulvåsmarka et fantastisk utgangspunkt for turgåing, plukking av bær og sopp, terrengsykling, orientering og annen lek og aktivitet. Med tilrettelagte stier, trelagte traséer i blautmyrer og bruer over bekkefár, er området tilgjengelig og innbydende for de aller fleste. 

Langs skogstiene er det satt opp opplysningsplakater med informasjon om planter, vekster, dyr og natur i området, samt lokalhistorie. Dette gjør turene i Ulvåsen både lærerike og underholdende for store og små.  

Store deler av Ulvåsen ligger faktisk i Skaun kommune. Buvikløypa, som har navn etter et gammelt bedriftsrenn mellom Orkanger og Buvik, starter allerede ved Lysthusflata. Herfra kan du gå hele veien gjennom marka til nabokommunen, eller ta en av de mange utstikkerne. Utsiktspunktet Furuberget ligger bare 10 minutters gange unna, og liker du det bratt kan du prøve deg på raskeste veg til Raudhåmmårn rett opp fra gamle Joplassen.  

Familie spiser pølser på tur
Utsikt fra Ulvåsen på vinteren i solnedgang
Skilt som viser veien til Buvikløypa

For mer informasjon om Ulvåsen og de ulike aktivitetene som tilbys, kan du besøke Orkanger Idrettsforening og VisitOrkland sine nettsider. 

Våre prosjekter på Orkanger

Lysthusflata_steiendom_vinter_web-6.jpg

Bli kjent med Orkanger,

en by med mye å by på.

bottom of page