top of page
Plass_steiendom_sommer23_web-86.jpg

Et hjem for alle - kom til Orkanger

Velkommen til Orkanger - en by i vekst med mye å by på. Her finner du alt du trenger for å leve, jobbe og bo godt.

Leve

På Orkanger finner du alt innenfor kort rekkevidde. Byens stolthet er den sentrumsnære Idrettsparken med Idrettshall, klatrehall, friidrettsbane, hovedarena for fotball, tre kunstgressbaner, Orklandsbadet og Folkehelsesenter. Nærmeste nabo til Idrettsparken er friluftsområdet Gammelosen med tursti, badeplasser, benker og sittegrupper. Vedlikeholdsarbeidet i Gammelosen blir gjort av flere frivillige og velforeninger. Det er mange muligheter for bading fra byens tre sandstrender, padling og kajakkroing.

 

Byen tilbyr også en rekke spisesteder. Du kan blant annet ta med en sub fra Big Bite på farten, nyte en deilig lunsj på Jordbærpikene eller kaste deg over sushibuffeten på Sabrura. Snart dukker også Kompis opp med burger og pizza, og paletten blir på mange måter komplett. I tillegg finner du både vegkromat, pizzeriaer, kafeer og andre spisesteder i og rundt sentrumskjernen.

Jobbe

Orkanger byr på mange muligheter. Her finner du 3000 arbeidsplasser innenfor et bredt spekter av bransjer. Stedet er mye kjent for industrien på Grønøra, som står for mer enn 50% av arbeidsplassene i området. De siste tre årene har industriområdet vokst betraktelig, og da Isfjord etablerte seg i 2019 og Norsk Kylling i 2021 fulgte nesten 450 nye arbeidsplasser med. I tillegg ble. innovasjonssenteret Kuben etablert på området i 2022. I handelsindustrien finner du omkring 800 ansatte, fordelt på blant annet to Amfi-senter og ei sentrumsgate fylt med lokale nisjevirksomheter.

 

Virksomhetene har et mangfold av tjenestetilbud – alt fra dagligvare, frisør og kroppspleie, lege, tannlege, regnskap, bank, finans, boligomsetning, klær, husflid, gaver og interiør, advokatvirksomhet, motell, kafé, bar og restaurant, bingo, VVS, elektro og belysning. I tillegg har regionens Politikammer tilhold her og byen har sin egen avisredaksjon.

Bo

Det bor i overkant av 8 520 personer på Orkanger. I tillegg til boligområdet Nerøra og bykjernen, finner du også bydelene Rømmesmoan (Moan), Hovsbakkan, Rømmesbakkan, Perbakkan og Joplassen. I tillegg kommer et splitter nytt boligfelt med panoramautsikt på Lysthusflata. Byen har blitt et ledende handelssentrum i hele regionen. I og rundt sentrumskjernen er det bygd flere store leilighetsbygg, tilpasset for både private og næring. Blant dem ruver både Rømmetunet, Remegården og Haldorgården

Lysthusflata_steiendom_vinter_web-6.jpg

Bli kjent med Orkanger,

en by med mye å by på.

Våre prosjekter på Orkanger

bottom of page